bessa leite offices
+
+

The building is located in a chaotic and uncharacteristic surroundings,for speculative buildings whose forms result from compliance with the rules and regulations. The project for the office building work either –within this system and within the limits of the rules and regulations –subverting them. As the surrounding buildings, it achieves the maximum possible volumetric transforming it. So the project reinterprets – the indented floor(of rule 45), advances on the facade – dismantling, sliding and stacking the various floors.
The facade design aims to obtain a visual unit together and simultaneously checking identity and individuality each floor.
If invested in the detail and standardization of frames that through slight misalignment of the openings between floors, allow private ownership of each user.

Project

2006

Construction

2009

Location

Rua António Bessa Leite, Porto, Portugal

Architects

Cristina Guedes and Francisco Vieira de Campos

Project Team

Ana Matias, Luís Campos, Cristina Maximino

Structure

Alípio Guedes

Communication Design

Francisco Providência

Mechanical Installations

Isabel Sarmento – AFAssociados

Constructor

ACF, SA

Supervisor

RPR, Lda

Promotor

Vitruvio, Engenharia e Construção, Lda.

Photography

Alberto Plácido

+content