bavarian history museum
+

germany

+

THEHOUSE OF THE FUTURE FOR THE HISTORY OF THE PRESENT

The Bavarian museum enables compatibility of various elements. The building rises from the ground in an unpredictable suspension, and is founded as a platform of large freedom /flexibility of the public space, so that it allows a connection between the macro scale, and the local boundary lines. The suspended mass of more shaped cover created a “new monumentality” of the river front and is directly related to the distance scale of the cathedral.
Just as the local monuments, the museum is parallel to the Danube and has its main entrance in the west. Here, the project invites the use of a large cantilever beam that creates a height element covered and a multi-functional space at the entrance.
The atmosphere of the museum presents Irregular coverings and dramatic inclinations that are inspired in the German Alps and in the neo-Gothic Ourformalization of Kini.

Competition

2013

Localization

Regensburg, Germany

Area

10,000m²

 

Architects

Menos é Mais Arquitectos Associados + OODA

Project Team (Menos é Mais Arquitectos Associados, Lda)

Francisco Vieira de Campos, Cristina Guedes, Cristina Maximino,Ines Mesquita, Pedro Azevedo

Project Team (OODA)

Diogo Brito, Rodrigo Vilas-Boas, Francisco Lencastre, IsabelVincke, Luis Choupina, Filipe Estrela

 

Engineering

GET

+content